Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) je međunarodni dan koji se na inicijativu Europske komisije globalno obilježava već dugi niz godina. Tom prilikom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacijskog sektora promoviraju sigurno i odgovorno korištenje interneta i digitalnih tehnologija.

Dan sigurnijeg interneta 2021. godine u svijetu će se i ovaj put obilježiti pod sloganom „Zajedno za bolji internet“ (“Together for a better internet”) dana 09.veljače. U Bosni i Hercegovini se ovaj dan obilježava od 2011. godine na inicijativu udruženja „Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS“ (MFS-EMMAUS), u organizaciji Centra za sigurni internet u BiH1, koji Vas ovim putem poziva da se pridružite obilježavanju ovog značajnog dana, te podržite aktivnosti u oblasti sprječavanja zloupotrebe djece i mladih u digitalnom okruženju. Inicijativu također podržava Ministarstvo sigurnosti BiH, Regulatorna agencija za komunikacije BiH, kao i BiH Konzorcij za zaštitu djece koji uz MFS-EMMAUS čine organizacije UNICEF i Save the Children.

Vođen uspjehom prethodnih godina, Centar za sigurni internet u BiH obilježavanje Dana sigurnijeg interneta realizira kroz natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola na temu sigurnosti na internetu. Natjecanje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta i digitalnih tehnologija, koji će biti dostupan putem web platforme www.sigurnodijete.ba. Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2021- 09.veljače, od 09:00 do 19:00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generirati pobjednike kviza među djecom koja su točno odgovorila na 80% i više pitanja, te potom objaviti pobjednike i osvojene nagrade. Svi pristupi kvizu će biti kodirani, te će u cilju zaštite osobnih podataka djece pobjednici biti objavljeni pod jednistvenim kodom, uz navođenje škole pobjednika na online platformi Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini, kao i na Facebook i Instagram profilu „Sigurno dijete“. Djeca se mogu pripremiti za kviz tako što mogu pronaći odgovore na pitanja na online platformi Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini- www.sigurnodijete.ba.

I ove godine obilježavanje SID-a podržavaju partneri i sponzori Centra za sigurni internet koji su prepoznali značaj zaštite djece i mladih na internetu. Ovogodišnji sponzori Dana sigurnijeg interneta su: m:tel, Logosoft i BH Telecom. Sponzori su za sretne dobitnike osigurali nagrade kao što su mobiteli, tablet i druge vrijedne nagrade.

Upute za djecu: Zajedno za bolji internet! Djeco, pridružite nam se i osvojite vrijedne nagrade!

Šta trebam uraditi?

• Posjetiti web stranicu Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini sigurnodijete.ba i upoznati se sa sigurnim korištenjem interneta;

• Dana 09. veljače 2021. godine od 09:00 – 19:00 sati posjetiti web stranicu sigurnodijete.ba i registrirati se za kviz;

• Zabilježiti svoj jednistveni kod pristupa kvizu;

• Riješiti kviz pitanja o sigurnom korištenju interneta;

• Osvojiti jednu od vrijednih nagrada!

Traži

Tko je online

Imamo 131 gostiju i nema članova online

Statistika

Korisnici
2
Članci
201
Broj prikaza (hitova) članaka
370037

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar
Trg hrvatskih velikana bb, 
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina

Tel: 
+ 387 36 318 451

Email: 
treca.os.mostar@gmail.com

Web: 
www.trecamo.ba

Idi na vrh