„ Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet“

( N. Mendela)

Izvanredne okolnosti izazvane pandemijom korona virusa nisu omele suradnju naše škole s udrugom EKO CENTAR Delfin iz Kotora i Asocijacijom za ekonomski razvoj REDAH iz Mostara u okviru projekta„Obrazovanje za održivi razvoj UNESCO baštine“.

EKO CENTAR Delfin i REDAH provode projekt u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a financira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Suradnici na projektu, osim učenika i djelatnika PO Polog Treće osnovne škole Mostar su i učenici i djelatnici OŠ „ Veljko Drobnjaković „ iz Risana u Crnoj Gori, zatim lokalne uprave Grada Mostara i Opštine Kotor i lokalni javni emiteri iz Mostara i Kotora.

Kroz niz radionica i aktivnosti učenicima se prezentiraju teme iz oblasti održivog razvoja, upravljanja otpadom, klimatskih promjena i UNESCO baštine. Osposobiti današnje učenike za vrijeme koje dolazi, vrijeme u kojem će donositi odgovorne i dalekosežne odluke velika je odgovornost nas odraslih.

Čovječanstvo i način na koji iskorištavamo prirodne resurse dovelo je planet Zemlju do samog ruba. Želimo li izgraditi održivu budućnost za sve nas i buduće naraštaje nužno je da što prije preispitamo koliko cijenimo, štitimo i obnavljamo prirodu....

Zbog svega nam je izuzetno zadovoljstvo što imamo priliku sudjelovati u jednom ovakvom projektu u kojem možemo mnogo toga naučiti i biti dijelom pozitivnih promjena. Projekt se realizira u vremenskom okviru 10.08.2020. do 10.03.2021, a održavanje radionica za učenike započelo je polovinom studenog 2020.

Više slika pogledajte na našoj Facebook stranici.

Traži

Tko je online

Imamo 85 gostiju i nema članova online

Statistika

Korisnici
2
Članci
201
Broj prikaza (hitova) članaka
370020

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar
Trg hrvatskih velikana bb, 
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina

Tel: 
+ 387 36 318 451

Email: 
treca.os.mostar@gmail.com

Web: 
www.trecamo.ba

Idi na vrh