Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije s dr. sc. Rašidom Hadžovićem, ministrom prosvjete, znanosti, kulture i športa organizirao je danas sastanak sa svim relevantnim dionicima u sustavu školstva Hercegovačko-neretvanske županije – predstavnicima Zavoda za školstvo, Pedagoškog zavoda, aktiva ravnatelja osnovnih i srednjih škola i sindikata uposlenih u prosvjeti.

Tema sastanka je bila početak nove školske godine.

„Kako smo već ranije najavili, učenici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji novu školsku godinu započet će 7. rujna u učionicama i školskim klupama. To je zajednički stav svih sudionika današnjeg sastanka jer, iako je on-line nastava polučila određene uspjehe omogućivši uspješan završetak prošle školske godine, ništa ne može zamijeniti živu riječ i susret učitelja i nastavnika s njihovim učenicima u učionici“, izjavio je predsjednik Herceg dodajući kako početak nove školske godine vidi kao tranziciju iz izvanrednog ka normalnom početku nastave.

"Nakon što smo riješili organizacijske sheme, mrežu škola i tzv. tehnološki višak, u suradnji s Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i športa, Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Zavodom za javno zdravstvo HNŽ, ravnateljima škola, sindikatima u obrazovanju, te roditeljima radili smo i radimo na osiguranju „normalnog“ načina školovanja naše djece u situaciji u kojoj se nalazimo kada je riječ o pamdemiji korona virusa. U suradnji s osnivačima škola – gradovima i općinama, od kojih očekujem snažan angažman na ovom pitanju, osigurat ćemo potrebna dezinfekcijska sredstva, zaštitne maske i ostalu opremu koja je nužna za preveniranje obolijevanja učenika i prosvjetnih djelatnika“, kazao je predsjednik Herceg.

Ministar Hadžović detaljnije je govorio o konkretnim aktivnostima koje svaka obrazovna institucija mora kontinuirano provoditi kako bi se mogućnost pojave i širenja korona virusne infekcije svela na najmanju moguću mjeru. Naglasio je kako su škole već dobile preporuke i epidemiološke mjere koje je priredio Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ. Podsjetio je kako Ministarstvo održava niz sastanaka na kojima se razgovara o specifičnostima koje pojedine škole imaju i o preprekama s kojima se susreću u implementiranju epidemioloških mjera. Također, istaknuo je kako će se u narednih nekoliko dana razmotriti još neke pojedinosti vezane za početak školske godine o čemu će javnost biti bliže upoznata početkom sljedećeg tjedna.

 

Jedna od tema sastanka bio je način prijevoza učenika u škole o čemu je više govorio Stjepan Krasić, ministar prometa i veza HNŽ istaknuvši kako će Vlada ispuniti sve financijske obveze prema jedinicama lokalne samouprave za prijevoz učenika.

Predstavnici Zavoda za školstvo, Pedagoškog zavoda, aktiva ravnatelja osnovnih i srednjih škola i sindikata uposlenih u prosvjeti podržali su u potpunosti redoviti početak i održavanje nastave u školskim učionicama, istaknuvši i određene teškoće s kojima se susreću u organiziranju nastave sukladno propisanim epidemiološkim mjerama.

Sudionici sastanka složili su se kako je potrebno nastaviti pratiti epidemiološku situaciju na terenu, te biti pripravni na brzu reakciju ukoliko dođe do nekih izvanrednih situacija. Iznova su pozvali sve građane da se pridržavaju propisanih mjera kako bi uvjeti za normalno odvijanje nastavnog procesa i života uopće bili što bolji.

 

Traži

Tko je online

Imamo 39 gostiju i nema članova online

Statistika

Korisnici
2
Članci
201
Broj prikaza (hitova) članaka
370068

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar
Trg hrvatskih velikana bb, 
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina

Tel: 
+ 387 36 318 451

Email: 
treca.os.mostar@gmail.com

Web: 
www.trecamo.ba

Idi na vrh