Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 25 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 371827
Učenički kutak
Od prezentacije do prijateljstva Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Četvrtak, 20 Listopad 2016 18:48

Tog dana (27.9.2016.) nastavnica hrvatskog jezika ušla je u učionicu i upoznala nas je sa idejom o obilježavanju Dana europskih jezika. Rekla nam je da se u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače održava prezentacija o već spomenutoj temi europskih jezika.

Prijavio se veliki broj djece iz osmih odjela, ali samo ih je 10 moglo biti odabrano. Imali smo sreću što je baš nas pedagogica odabrala da sudjelujemo u prezentaciji mladih učenika na razmjeni. Nakon nastave odjurili smo kućama da se spremimo i pripremimo za prezentaciju. Pola sata kasnije našli smo se ispred škole, te smo se zaputili do Kosače. Popeli smo se uz stepenice i ušli u opću čitaonicu gdje se prezentacija trebala održati.

Ažurirano: Četvrtak, 20 Listopad 2016 18:56
Više...
 
Da sam ja kraljica svijeta Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Srijeda, 12 Listopad 2016 20:47

Da sam ja kraljica svijeta, smanjila bih poreze. Zašto? Pa što mislite zašto? Zato da ne bi došlo do rata, da bi svi ljudi na svijetu mogli normalno živjeti … Svim gladnim ljudima bih dala hrane, a svim beskućnicima kuće, dala bih im odjeće i novaca, novaca za djecu da se mogu školovati.

Jer današnja djeca tj. većina djece nema ništa i bili bi jako sretni da im daš mrvicu kruha, a pogotovo ako ih netko udomi. Nekada su čak i ona siromašnija djeca bolja i mnogo zahvalnija nego djeca koja imaju sve. E, pa da sam ja netko bitan, ja bih svoj djeci davala jednako, jednako bih davala i onom beskućniku, a i onom koji ima tri kuće. Zašto? Jer je Bog sve nas stvorio kako bismo bili pošteni i da se svi volimo. I baš zbog toga bih jednako tretirala svako dijete jer nas Bog jednako voli.

Ažurirano: Srijeda, 12 Listopad 2016 20:52
Više...
 
Izvještaj o susretu povodom Europskog dana jezika Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Nedjelja, 02 Listopad 2016 18:53

Dana 28. rujna u Narodnoj knjižnici HNŽ-a povodom Europskog dana jezika učenici Koledža ujedinjenog svijeta iz Mostara su organizirali radionicu „Putujmo Europom”. Tako je i naša škola bila njihov gost.

Iz Treće osnovne škole je išlo devetero učenika osmih razreda u pratnji pedagoginje Lejle Knezović i nastavnice hrvatskoga jezika Anite Novak. Osnovnoškolcima su predstavljali svoje zemlje, kulturu i jezike. Učenicima su podijelili letke koji su za svaku državu koju su predstavljali napisali kratki sažetak o tome kako se predstaviti, reći odakle dolazimo te kako se pozdraviti.

Zemlje koje su nam predstavili su bile: Španjolska, Portugal, Francuska, Njemačka, Slovačka, Slovenija, Švedska, Malta, Italija, Makedonija, Mađarska, Rumunjska, Norveška, Albanija, Danska, Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Litva te neke od engleskih zemalja.

Ažurirano: Nedjelja, 02 Listopad 2016 18:56
Više...
 
Dan ružičastih majica Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Srijeda, 24 Veljača 2016 17:00

Mostarski školarci, osnovnoškolci i srednjoškolci okupili su se na Španjolskom trgu kako bi u ružičastim majicama, pjesmom i plesom, pozdravili borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Zajedno u glas otpjevali su pjesmu 'Ne rugaj se', neslužbenu himnu protiv vršnjačkog nasilja.

Inicijativa je potekla od Vijeća učenika Srednje ekonomske škole Joze Martinovića i Osnovne škole Ilije Jakovljevića Mostar, a obilježavanju su se pridružili i učenici naše škole.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, koji se obilježava zadnje srijede u veljači, program je prevencije vršnjačkog nasilja.

Ažurirano: Srijeda, 24 Veljača 2016 17:09
Više...
 
Literarna sekcija izradila plakat povodom Valentinova Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Utorak, 23 Veljača 2016 16:05

Povodom obilježavanja dana zaljubljenih, Valentinova, literarna sekcija dobila je zadatak pripremiti prigodan pano.

Iako su imali malo vremena i prostora, zahvaljujući iznimnoj darovitosti i maštovitosti učenica osmih razreda, inače članica ove sekcije, na školskom zidu osvanuo je predivni plakat na kojem je ispisana, možemo slobodno kazati, najljepša ljubavna poslanica; Poslanica ljubavi, svetoga Pavla.

Pano se nalazi u školskom hodniku, na vidljivom mjestu, i svima nam može poslužiti kao motiv da svakim danom širimo dobro i ljubav oko sebe.

Ažurirano: Utorak, 23 Veljača 2016 16:13
 
« Početak«1234»Kraj »

Stranica 1 od 4

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Susret s književnikom u P.O.Polog

Susret učenika s pravim pravcatim književnikom, čovjekom koji svojom maštom i perom (u suvremeno doba zvanim tipkovnica), pretvara maštu u pisanu riječ, hvale je vrijedan događaj. Tko zna, možda se u tim malenim djevojčicama i dječacima krije budući Nobelovac ili Nobelovka kojeg upravo susret s majstorom pisane riječi nadahne na stvaranje.

Naime, jednog lijepog jesenjeg jutra nazvala nas je dugogodišnja prijateljica Područnoga odjela Polog Treće osnovne škole Mostar, gospođa Zorica Marić, djelatnica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a, s prijedlogom da upravo našu školu posjeti dječji pisac u sklopu Festivala dječje knjige kojeg organizira Narodna knjižnica HNŽ-a. Svesrdno smo prihvatili ponudu te je drugoga lijepog jesenjeg jutra došao gospodin Miro Naletilić, svestrani književnik za mlade, izvršni urednik dječjeg lista Cvitak te profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...

Foto odabir

picture 058.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.