Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 22 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 371812
Učenički kutak
Od prezentacije do prijateljstva Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Četvrtak, 20 Listopad 2016 18:48

Tog dana (27.9.2016.) nastavnica hrvatskog jezika ušla je u učionicu i upoznala nas je sa idejom o obilježavanju Dana europskih jezika. Rekla nam je da se u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače održava prezentacija o već spomenutoj temi europskih jezika.

Prijavio se veliki broj djece iz osmih odjela, ali samo ih je 10 moglo biti odabrano. Imali smo sreću što je baš nas pedagogica odabrala da sudjelujemo u prezentaciji mladih učenika na razmjeni. Nakon nastave odjurili smo kućama da se spremimo i pripremimo za prezentaciju. Pola sata kasnije našli smo se ispred škole, te smo se zaputili do Kosače. Popeli smo se uz stepenice i ušli u opću čitaonicu gdje se prezentacija trebala održati.

Ažurirano: Četvrtak, 20 Listopad 2016 18:56
Više...
 
Izvještaj o susretu povodom Europskog dana jezika Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Nedjelja, 02 Listopad 2016 18:53

Dana 28. rujna u Narodnoj knjižnici HNŽ-a povodom Europskog dana jezika učenici Koledža ujedinjenog svijeta iz Mostara su organizirali radionicu „Putujmo Europom”. Tako je i naša škola bila njihov gost.

Iz Treće osnovne škole je išlo devetero učenika osmih razreda u pratnji pedagoginje Lejle Knezović i nastavnice hrvatskoga jezika Anite Novak. Osnovnoškolcima su predstavljali svoje zemlje, kulturu i jezike. Učenicima su podijelili letke koji su za svaku državu koju su predstavljali napisali kratki sažetak o tome kako se predstaviti, reći odakle dolazimo te kako se pozdraviti.

Zemlje koje su nam predstavili su bile: Španjolska, Portugal, Francuska, Njemačka, Slovačka, Slovenija, Švedska, Malta, Italija, Makedonija, Mađarska, Rumunjska, Norveška, Albanija, Danska, Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Litva te neke od engleskih zemalja.

Ažurirano: Nedjelja, 02 Listopad 2016 18:56
Više...
 
Dan ružičastih majica Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Srijeda, 24 Veljača 2016 17:00

Mostarski školarci, osnovnoškolci i srednjoškolci okupili su se na Španjolskom trgu kako bi u ružičastim majicama, pjesmom i plesom, pozdravili borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Zajedno u glas otpjevali su pjesmu 'Ne rugaj se', neslužbenu himnu protiv vršnjačkog nasilja.

Inicijativa je potekla od Vijeća učenika Srednje ekonomske škole Joze Martinovića i Osnovne škole Ilije Jakovljevića Mostar, a obilježavanju su se pridružili i učenici naše škole.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, koji se obilježava zadnje srijede u veljači, program je prevencije vršnjačkog nasilja.

Ažurirano: Srijeda, 24 Veljača 2016 17:09
Više...
 
Blagdanske čestitke Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Subota, 26 Prosinac 2015 09:53

U okviru nastave iz predmeta informatika učenici 6. razreda iz Mostara i područne škole Polog, tijekom prosinca, izrađivali su prigodne blagdanske čestitke.

Nastavna tema bila je Crtanje i bojanje u OpenSource MyPaint-u .

Najbolji nastavni sat je onaj na kojem možemo primijeniti stečeno znanje na konkretnom svakodnevnom primjeru. Ako u to uključimo kreativnost i maštu, onda je zadovoljstvo učenika i učitelja potpuno.

Pogledajte čestitke na sljedećoj stranici.

Ažurirano: Subota, 26 Prosinac 2015 10:15
Više...
 
Širimo krug prijateljstva Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Srijeda, 22 Travanj 2015 11:44

U petak, 17.4., učenici Vijeća učenika naše škole s pedagoginjom Lejlom ugostili su prijateljice i prijatelje Vijeća učenika OŠ Ilije Jakovljevića s pedagoginjom Andreom i tako nastavili širiti dobre vibracije među vršnjacima različitih škola...

Ovaj put smo druženje nastavili na temu „PRONAĐI PRAVOG PRIJATELJA NA DRUGAČIJI NAČIN“. Naši su gosti bili prilično iznenađeni kad smo ih zamolili da pričekaju te da uđu u tišini, u dvoranu koju smo pripremili za druženje. Morate znati da je tišina u školi prilično nerealan pojam. I unutra ih je dočekala tišina ali tišina s osmjehom i pokretom. Naime dočekali smo ih koristeći znakovni jezik...na našim majicama.

Ažurirano: Srijeda, 22 Travanj 2015 11:51
Više...
 
« Početak«1234»Kraj »

Stranica 1 od 4

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Susret s književnikom u P.O.Polog

Susret učenika s pravim pravcatim književnikom, čovjekom koji svojom maštom i perom (u suvremeno doba zvanim tipkovnica), pretvara maštu u pisanu riječ, hvale je vrijedan događaj. Tko zna, možda se u tim malenim djevojčicama i dječacima krije budući Nobelovac ili Nobelovka kojeg upravo susret s majstorom pisane riječi nadahne na stvaranje.

Naime, jednog lijepog jesenjeg jutra nazvala nas je dugogodišnja prijateljica Područnoga odjela Polog Treće osnovne škole Mostar, gospođa Zorica Marić, djelatnica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a, s prijedlogom da upravo našu školu posjeti dječji pisac u sklopu Festivala dječje knjige kojeg organizira Narodna knjižnica HNŽ-a. Svesrdno smo prihvatili ponudu te je drugoga lijepog jesenjeg jutra došao gospodin Miro Naletilić, svestrani književnik za mlade, izvršni urednik dječjeg lista Cvitak te profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...

Foto odabir

picture 002.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.