U sklopu manifestacije ''Mladi pjesnici protiv ovisnosti'' koja se već treću godinu održava u Centru za kulturu Mostar jučer smo imali priliku sudjelovati u dodjeli nagrada za najbolje literarne radove u 2020.

Našu školu u najboljem svjetlu predstavio je Dragan Boban, učenik 9.a razreda, osvojivši drugo mjesto. Pjesma kojom je se predstavio nosi naslov Ovisnost. Predstaviti Dragana nije nimalo lagan posao. Od malena se bavi pisanjem, sudjeluje na raznim natječajima i manifestacijama. Pjesme su mu redovito nagrađivane na Šantićevim danima i školskim natjecanjima. Svoju ljubav prema knjizi izvrsno koristi u svom izričaju te radu u školskim ili izvanškolskim aktivnostima. Uistinu, čudesan dječak koji je predodređen za velike stvari. Draganu čestitamo i želimo još puno uspjeha u svemu što radi.

Više informacija pogledajte na Facebook stranici naše škole.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. studenog Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine (“Službeni list RBiH”, broj: 9/95), utvrđeno da je 25. studeni – Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te da na taj dan državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade.

Sukladno navedenom, 25.studeni – Dan državnosti Bosne i Hercegovine se kao državni praznik obilježava samo jedan dan i to na dan državnog praznika.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike

„ Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet“

( N. Mendela)

Izvanredne okolnosti izazvane pandemijom korona virusa nisu omele suradnju naše škole s udrugom EKO CENTAR Delfin iz Kotora i Asocijacijom za ekonomski razvoj REDAH iz Mostara u okviru projekta„Obrazovanje za održivi razvoj UNESCO baštine“.

EKO CENTAR Delfin i REDAH provode projekt u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a financira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Suradnici na projektu, osim učenika i djelatnika PO Polog Treće osnovne škole Mostar su i učenici i djelatnici OŠ „ Veljko Drobnjaković „ iz Risana u Crnoj Gori, zatim lokalne uprave Grada Mostara i Opštine Kotor i lokalni javni emiteri iz Mostara i Kotora.

Kroz niz radionica i aktivnosti učenicima se prezentiraju teme iz oblasti održivog razvoja, upravljanja otpadom, klimatskih promjena i UNESCO baštine. Osposobiti današnje učenike za vrijeme koje dolazi, vrijeme u kojem će donositi odgovorne i dalekosežne odluke velika je odgovornost nas odraslih.

Zbog problema pri prijavi na platformu SUM Školarac , odnosno nemogućnosti pristupa istoj, obavještavamo Vas da ćemo nastavne materijale učenicima postavljati na web stranici škole.

Nastava na daljinu- ponedjeljak 9.11.2020.

Traži

Tko je online

Imamo 100 gostiju i nema članova online

Statistika

Korisnici
2
Članci
145
Broj prikaza (hitova) članaka
164564

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar
Trg hrvatskih velikana bb, 
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina

Tel: 
+ 387 36 318 451

Email: 
treca.os.mostar@gmail.com

Web: 
www.trecamo.ba

Idi na vrh