Zbog izmijenjenih preventivnih higijensko- epidemioloških mjera, od ponedjeljka 15. veljače 2021., dolazi do izmjena u organizaciji odvijanja nastave.

Učenici razredne nastave (od I. do V. razreda) započinju s nastavom bez dijeljenja u skupine i u trajanju od 2,5 sata.

U školi u Mostaru od 7,30 do 10,00 idući tjedan, a u P.O. Polog od 11,30 do 14,00 sati.

Učenici V. razreda u Mostaru započinju s nastavom također bez dijeljenja u skupine od 11,00 do 13,30 sati.

Predmetna nastava u Mostaru (VI.- IX. razred) započinje s nastavom, od ponedjeljka, od 11,00 sati i završava u 14,00 sati.

Detaljnije informacije o dolasku učenika predmetne nastave dostavljene su u viber grupe razrednih odjela.

U P.O. Polog predmetna nastava započinje uobičajeno u 7,45 i traje do 10,45 sati.

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) je međunarodni dan koji se na inicijativu Europske komisije globalno obilježava već dugi niz godina. Tom prilikom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacijskog sektora promoviraju sigurno i odgovorno korištenje interneta i digitalnih tehnologija.

Dan sigurnijeg interneta 2021. godine u svijetu će se i ovaj put obilježiti pod sloganom „Zajedno za bolji internet“ (“Together for a better internet”) dana 09.veljače. U Bosni i Hercegovini se ovaj dan obilježava od 2011. godine na inicijativu udruženja „Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS“ (MFS-EMMAUS), u organizaciji Centra za sigurni internet u BiH1, koji Vas ovim putem poziva da se pridružite obilježavanju ovog značajnog dana, te podržite aktivnosti u oblasti sprječavanja zloupotrebe djece i mladih u digitalnom okruženju. Inicijativu također podržava Ministarstvo sigurnosti BiH, Regulatorna agencija za komunikacije BiH, kao i BiH Konzorcij za zaštitu djece koji uz MFS-EMMAUS čine organizacije UNICEF i Save the Children.

New York, 28.01.2021: “COVID-19 je utjecao na gotovo svaki aspekt dječjeg života, ali možda najdramatičnije na njihovo obrazovanje. Kako ulazimo u drugu godinu pandemije COVID-19, slučajevi se nastavljaju pojavljivati širom svijeta neke se države ponovno otvaraju dok čekaju cjepivo, a djeca i mladi propuštaju obrazovanje. Dok su škole bile zatvorene, najmanje 463 miliona učenika nije imalo pristup daljinskom učenju i uprkos našim najboljim naporima, dodatnih 24 miliona djece rizikuje da potpuno iskliznu iz sistema. Ovo će preokrenuti desetljeća teško stečenog napretka, tragediju za djecu, njihove zajednice i njihove zemlje – bez obzira radi li se o zemljama sa visokim, srednjim ili niskim primanjima.

Uprkos jasnim dokazima da škole nisu pokretači pandemije, previše se zemalja odlučilo da škole ostanu zatvorene, negdje gotovo godinu dana. Bez hitnih intervencija, ovo bi moglo trajati više od dvije godine. Djeca ostaju zakinuta u sposobnosti čitanja, pisanja i osnovne matematike; u njihovoj sposobnosti da steknu digitalne vještine 21. vijeka; u školskim obrocima na koje su računali milioni dece; u svom mentalnom zdravlju i socijalnom razvoju jer propuštaju prijateljstva i svakodnevne interakcije; i u njihovoj sigurnosti - jer ih zatvaranje škola čini izloženijim zlostavljanju, nasilju i iskorištavanju.

Međunarodni dan obrazovanja obilježava se 24. siječnja čiji je cilj jačanje uloge obrazovanja u svrhu uspostavljanja razvoja, napretka i globalnog mira.

Osim jačanja obrazovanja, svrha obilježavanja ovog dana na međunarodnoj razini je usmjeravanje pažnje vladama i narodima na pristupačnost obrazovanja kao ljudskog prava koje doprinosi izlasku iz siromaštva.

Međunarodni dan ove godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a obilježava se na temu “Oporavak i revitalizacija obrazovanja za generaciju COVID-19“.

Traži

Tko je online

Imamo 35 gostiju i nema članova online

Statistika

Korisnici
2
Članci
145
Broj prikaza (hitova) članaka
164591

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar
Trg hrvatskih velikana bb, 
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina

Tel: 
+ 387 36 318 451

Email: 
treca.os.mostar@gmail.com

Web: 
www.trecamo.ba

Idi na vrh