Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. ožujka Danom neovisnosti Bosne i Hercegovine (“Službeni list RBiH”, broj: 9/95), državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade na Dan neovisnosti.

Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine – 1. ožujak obilježava se jedan dan i to na dan samog praznika.

Imajući u vidu navedeno, obavještavamo javnost da je ponedjeljak 1. ožujak 2021. godine neradni dan, te da na taj dan državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade.

Obilježavanje je Dana ružičastih majica započelo u Kanadi kao znak potpore dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu.

Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci. Dan ružičastih majica ove godine obilježavamo 24. veljače.

Obilježavanjem Dana ružičastih majica, naša škola je podigla glas protiv vršnjačkog nasilja i poslala poruku potpore i suosjećanja onima koji su žrtve vršnjačkoga nasilja.

Više slika pogledajte na našoj Facebook stranici!

Na inicijativu Vijeća roditelja i Škole pokrenuta je akcija informatičkog opremanja Treće osnovne škole, sa ciljem osiguranja kvalitetnije on-line nastave i pripreme za modernizaciju odvijanja nastavnog programa.

Koordinatorica aktivnosti je naša vrijedna  gđa. Sanja Primorac Brkić, a pokrovitelj akcije UniCredit Bank Mostar u suradnji sa izvršiteljem radova.

Do sada je izvršeno umrežavanje kompletnog objekta Škole, te donirana računala za sve učionice sa osiguranom internetskom vezom.

Nastavak aktivnosti slijedi uskoro...

UNESCO je 1999. godine na 30. zasjedanju Glavne skupštine na prijedlog Bangladeša donio odluku o proglašenju 21. veljače Međunarodnim danom materinskog jezika.

Ulomak iz UNESCO-vog dokumenta 16/C iz 1970. godine kaže: ,,Materinski jezik označuje put ljudskog bića i pomoću njega ono ulazi u društvo, čini svojom kulturu grupe kojoj pripada i postavlja temelje razvoju svojih intelektualnih sposobnosti".

Također, u Deklaraciji o kulturnoj različitosti, u 5. članu piše: ,,...svakoj se osobi mora omogućiti izražavanje i stvaranje djela na jeziku koji izabere, posebice na materinskome jeziku...".

Traži

Tko je online

Imamo 21 gostiju i nema članova online

Statistika

Korisnici
2
Članci
145
Broj prikaza (hitova) članaka
164582

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar
Trg hrvatskih velikana bb, 
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina

Tel: 
+ 387 36 318 451

Email: 
treca.os.mostar@gmail.com

Web: 
www.trecamo.ba

Idi na vrh