Sukladno Kalendaru rada škole sutra 3. lipnja 2021. godine obilježava se blagdan Tijelova i neće biti redovite nastave.

Redoviti nastavni proces se nastavlja u petak 4. lipnja 2021. godine po ustaljenom rasporedu.

Blagdan koji nazivamo Tijelovo svetkovina je Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Slavi se u četvrtak po blagdanu Presvetog Trojstva.

Temeljem Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, Statuta Treće osnovne škole Mostar i Pravilnika o izboru i proglašenju učenika generacije obavještavamo učenike da će se vršiti izbor za učenika generacije Treće osnovne škole Mostar.

Elementi koji se vrednuju pri rangiranju kandidata za učenika generacije su:

1. Odličan uspjeh u učenju tijekom osnovnog školovanja

2. Uzorno vladanje

3. Aktivnosti i doprinos u radu sekcije škole

4. Uspjeh u školskim športskim aktivnostima

5. Uspjeh na natjecanjima u znanju iz pojedinih predmeta

6. Uspjeh na natječajima, izložbama i sl., a vezano je za rad u školi

Praćenje, prikupljanje prijedloga, zbrajanje rezultata u školi vrši Povjerenstvo za izbor učenika generacije i vrši bodovanje.

Učiteljsko vijeće Treće osnovne škole Mostar proglašava učenika/cu s najvećim brojem bodova za Učenika generacije.

Pravilnik o izboru i proglašenju učenika generacije

Poštovani roditelji/staratelji djece prijavljene za upis u I. razred u školskoj 2021./2022.godini, obavještavamo vas da će liječnički pregledi biti organizirani prema sljedećem rasporedu:

Treća osnovna škola Mostar - srijeda 2. lipnja 2021. u 13,30 sati.

Područni odjel Polog- petak 4. lipnja 2021. u 13,30 sati.

Pri boravku u školi potrebno je poštovati epidemiološke mjere (nošenje zaštitne maske i održavanje razmaka u unutarnjem prostoru).

Imajući u vidu sve preporuke nadležnih institucija o očuvanju zdravlja pedagoško-psihološko testiranje će biti organizirano naknadno, a točan termin dobit ćete nakon obavljenog liječničkog pregleda.

Pri upisu roditelji su dužni dovesti dijete i donijeti izvadak iz matične knjige rođenih i zdravstvenu iskaznicu djeteta. Također, pri upisu je potrebno ponijeti nalaze liječnika ukoliko ih dijete ima.

Prijava za upis djece u I. razred za školsku 2021./2022.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o praznicima (“Službeni list SFRJ” broj: 6/73), koji se na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona (“Službeni list RBiH” broj: 2/92), odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom (“Službeni list RBiH” broj: 13/94), primjenjuje kao federalni zakon, određeno da je Prvi maj/svibanj međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana (1. i 2. maja/svibnja).

Istim zakonom je propisano da ukoliko jedan od dana u koje se slavi Prvi maj/svibanj padaju u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana. Shodno navedenom, a s obzirom da 2. svibanj 2021. godine pada u nedjelju, obavještavamo javnost da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine subota 1.svibanj, nedjelja 2. svibanj i ponedjeljak 3. svibanj 2021. godine.

Na dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade.

Traži

Tko je online

Imamo 73 gostiju i nema članova online

Statistika

Korisnici
2
Članci
145
Broj prikaza (hitova) članaka
164561

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar
Trg hrvatskih velikana bb, 
88 000 Mostar, 
Bosna i Hercegovina

Tel: 
+ 387 36 318 451

Email: 
treca.os.mostar@gmail.com

Web: 
www.trecamo.ba

Idi na vrh