Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 18 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 361033
Od prezentacije do prijateljstva Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Četvrtak, 20 Listopad 2016 18:48

Tog dana (27.9.2016.) nastavnica hrvatskog jezika ušla je u učionicu i upoznala nas je sa idejom o obilježavanju Dana europskih jezika. Rekla nam je da se u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače održava prezentacija o već spomenutoj temi europskih jezika.

Prijavio se veliki broj djece iz osmih odjela, ali samo ih je 10 moglo biti odabrano. Imali smo sreću što je baš nas pedagogica odabrala da sudjelujemo u prezentaciji mladih učenika na razmjeni. Nakon nastave odjurili smo kućama da se spremimo i pripremimo za prezentaciju. Pola sata kasnije našli smo se ispred škole, te smo se zaputili do Kosače. Popeli smo se uz stepenice i ušli u opću čitaonicu gdje se prezentacija trebala održati.

Prezentacija je lagano počela. Prvi su se predstavljali Francuzi, zatim Španjolci, te mnogi drugi. Prezentacija je trajala otprilike 1:30 sat. Nakon prezentacije otišli smo kući puni dojmova. Nas nekoliko, Marija Topić, Bruno Kordić, Lana Rozić, Petra Barišić i Petra Bogdan, smo izašli vani. Sjeli smo na klupe u parku u Ulici kralja Zvonimira gdje smo sreli Danielu Kosnacovu (Predstavnicu Slovačke).

Prolazila je kolnikom i prepoznali smo je, te smo viknuli: ''Ahoj!''. Bila je to riječ koja se ne koristi u Slovačkoj, ali ipak je bila dovoljna da privučemo njenu pažnju i da nas prepozna. Prišla nam je i započeli smo ugodan razgovor. Pričali smo o raznim temama npr. : o ratu na ovim prostorima, školovanju i o situaciji u Mostaru. Daniela nam je govorila o razlikama između Slovačke i Bosne i Hercegovine, dok smo mi govorili svoja mišljenja o našoj državi i o situaciji o njoj. Nakon toga smo prošetali do naše škole i upoznali je s nekim dijelovima grada.

Za Danielu je bilo jako zanimljivo, a nama je bilo zabavno gledati njene reakcije. Nažalost, druženju je ubrzo došao kraj, te smo je ispratili do njenog doma koji se nalazi na Bijelom brijegu. Napravili smo ''selfie'' i pozdravili se s Danielom. Ona nam je obećala da će nas upoznat s njenom prijateljicom iz Slovačke i također da ćemo još jednom izaći vani zajedno. Bilo nam je jako ugodno razgovarati s osobom različitog mentaliteta i pogleda na svijet. Uživali smo i željno iščekujemo sljedeći susret.

Napravili: Petra Barišić Petra Bogdan Bruno Kordić Lana Rozić Marija Topić

Ažurirano: Četvrtak, 20 Listopad 2016 18:56
 

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Susret s književnikom u P.O.Polog

Susret učenika s pravim pravcatim književnikom, čovjekom koji svojom maštom i perom (u suvremeno doba zvanim tipkovnica), pretvara maštu u pisanu riječ, hvale je vrijedan događaj. Tko zna, možda se u tim malenim djevojčicama i dječacima krije budući Nobelovac ili Nobelovka kojeg upravo susret s majstorom pisane riječi nadahne na stvaranje.

Naime, jednog lijepog jesenjeg jutra nazvala nas je dugogodišnja prijateljica Područnoga odjela Polog Treće osnovne škole Mostar, gospođa Zorica Marić, djelatnica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a, s prijedlogom da upravo našu školu posjeti dječji pisac u sklopu Festivala dječje knjige kojeg organizira Narodna knjižnica HNŽ-a. Svesrdno smo prihvatili ponudu te je drugoga lijepog jesenjeg jutra došao gospodin Miro Naletilić, svestrani književnik za mlade, izvršni urednik dječjeg lista Cvitak te profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...

Foto odabir

4444.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.