Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 19 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 361034
Izvještaj o susretu povodom Europskog dana jezika Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Nedjelja, 02 Listopad 2016 18:53

Dana 28. rujna u Narodnoj knjižnici HNŽ-a povodom Europskog dana jezika učenici Koledža ujedinjenog svijeta iz Mostara su organizirali radionicu „Putujmo Europom”. Tako je i naša škola bila njihov gost.

Iz Treće osnovne škole je išlo devetero učenika osmih razreda u pratnji pedagoginje Lejle Knezović i nastavnice hrvatskoga jezika Anite Novak. Osnovnoškolcima su predstavljali svoje zemlje, kulturu i jezike. Učenicima su podijelili letke koji su za svaku državu koju su predstavljali napisali kratki sažetak o tome kako se predstaviti, reći odakle dolazimo te kako se pozdraviti.

Zemlje koje su nam predstavili su bile: Španjolska, Portugal, Francuska, Njemačka, Slovačka, Slovenija, Švedska, Malta, Italija, Makedonija, Mađarska, Rumunjska, Norveška, Albanija, Danska, Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Litva te neke od engleskih zemalja.

Za mene je ova radionica bila veoma korisna i poučna. Učenici su mogli naučiti dosta zanimljivih informacija o susjednima zemljama i njihovim jezicima. Smatram da bi se ovakve radionice trebale češće održavati.

Ljubica Rezo, VIII.a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ažurirano: Nedjelja, 02 Listopad 2016 18:56
 

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Susret s književnikom u P.O.Polog

Susret učenika s pravim pravcatim književnikom, čovjekom koji svojom maštom i perom (u suvremeno doba zvanim tipkovnica), pretvara maštu u pisanu riječ, hvale je vrijedan događaj. Tko zna, možda se u tim malenim djevojčicama i dječacima krije budući Nobelovac ili Nobelovka kojeg upravo susret s majstorom pisane riječi nadahne na stvaranje.

Naime, jednog lijepog jesenjeg jutra nazvala nas je dugogodišnja prijateljica Područnoga odjela Polog Treće osnovne škole Mostar, gospođa Zorica Marić, djelatnica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a, s prijedlogom da upravo našu školu posjeti dječji pisac u sklopu Festivala dječje knjige kojeg organizira Narodna knjižnica HNŽ-a. Svesrdno smo prihvatili ponudu te je drugoga lijepog jesenjeg jutra došao gospodin Miro Naletilić, svestrani književnik za mlade, izvršni urednik dječjeg lista Cvitak te profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...

Foto odabir

znak i logotip - kopija.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.