Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 18 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 314995
(FOTO) Ekskurzija Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Ponedjeljak, 17 Listopad 2011 09:52

 Napokon je došao red na našu ekskurziju. Svi smo spremili svoje stvarčice u kovčege i radosnih lica krenuli prema Trećoj osnovnoj školi u Mostaru.  Pomalo pospani, svi smo čekali autobus. Svima je bila glavna misija zauzeti željeno mjesto u autobusu (neki i nisu baš uspjeli u toj misiji). Ostavili smo kovčege i trčali prema vratima autobusa. Kad smo ušli unutra bilo je toliko nepoznatih lica. Sjeli smo i nismo krenuli na vrijeme jer nam je jedna učenica kasnila,ali sve to nije bilo važno jer smo svi bili dobro raspoloženi.  Oko 7:30 vozač je rekao da svi sjednemo na svoja mjesta ili vežite se, polijećemo.

 

Odmah na početku počela su se javljati nova prijateljstva, a možda su neki već bili bacili oko na nekoga. Kroz dugu vožnju pričali smo,pjevali pa nismo baš ni obraćali pozornost kuda se krećemo. Nakon 8 sati vožnje stigli smo na naše prvo odredište Plitvička jezera. Plitvička jezera smjestila su se između Male Kapele i Ličke Plješevice.  Definitivno je bilo vrijedno hodati 3 sata da vidimo sve te prirodne ljepote (ipak su Plitvička jezera uključena među 5 najljepših nacionalnih parkova u Europi). Narod je imenovao 16 jezera,a to su:Prošćansko jezero, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Vir, Veliki i Mali Jovinovac (jezero), Galovac, Milino jezero, Gradinsko jezero,Veliki burget,Kozjak,Milanovac, Gavanovac, Kaluderovac i Novakovića jezero. Koji put smo se uslikali svi zajedno i opet u autobus.

 Krenuli smo u Zagreb, u hotel Porin. U autobusu je opet zavladala pjesma, vriska,veselje. Posebno oduševljenje smo pokazali u tunelima (očito je bilo da se nitko mraka ne boji) Mala Kapela i Sveti Rok. Oko 19:30 došli smo u hotel. Na recepciji smo dobili ključeve od svojih soba. Mislim da se nitko nije žalio na svoju sobu jer je hotel bio jako dobar. Smjestili smo se i odmah krenuli na večeru. Poslije večere spremili smo se za kutak zabave. Plesali smo, pjevali do 23 sata. Zabave, uglavnom,nije nedostajalo. Sljedeće jutro većina je kasnila na doručak. Već smo se bili svi upoznali, tako da je raspoloženje bilo na visokoj razini. Taj dan nije bilo odmaranja!

Odmah poslije doručka krenuli smo u obilazak Zagreba. Jedan dio tog predivnog grada smo samo promatrali kroz prozor autobusa,ali smo imali prigodu šetati Trgom bana Jelačića i prošetati kroz obližnje ulice Zagreba. U prvom dijelu dana mogli smo vidjeti crkvu Sv.Marka, katedralu, prošetali smo kroz zagrebačku tržnicu i Tehnički muzej. U Tehničkom muzeju mogli smo vidjeti razne zanimljivosti. Od toga kako el.struja nastaje, razne vrste starijih automobila,bicikla,aviona itd. Poslije posjeta Tehničkom muzeju otišli smo na Mirogoj ( centralno zagrebačko groblje i jedno od najljepših groblja u Europi). Pogledali smo  većinu nadgrobnih spomenika hrvatskih velikana u što se uključuje i spomenik Franje Tuđmana (prvi hrvatski predsjednik). Poslije Mirogoja Već smo svi bili jako gladni, pa smo s osmijehom na licu dočekali vijest da ubrzo krećemo na ručak. Svi smo sve pomazali s tanjura i opet krenuli u obilazak Zagreba. U obilasku nam je uvelike pomogao naš vodič. Otišli smo u Zoološki vrt Maksimir. Vidjeli smo razne vrste životinja koje ne možemo vidjeti na našim prostorima (majmune, deve, razne vrste zmija, zebre,krokodile,medvjede,foku,sove,papige itd.) Sve smo te vrste pomno proučili kao kakvi znanstvenici. Poslije ZOO-a opet smo promatrali Zagreb kroz prozore. I ostalo nam je još malo vremena od tog dana,pa bi ga valjalo dobro iskoristiti. Svi smo bili dobro raspoloženi za shopping. Otišli smo u Arena centar i imali fina 2 sata. Neki su otišli u McDonalds i probali te veličanstvene hamburgere (važno je zdravo se hraniti),dok su neki poput mene iskoristili svoj novac na nove krpice. Svi smo se razbježali i tražili prigodan butik za naš stil oblačenja. Poslije Arena centra otišli smo na večeru. Većina nas nije bila baš gladna (zahvalite McDonaldsu). Znali smo da idemo u Cinestar,ali nije bilo lako se dogovoriti za film koji ćemo gledati. Većina je bila za horor,a nas pet-šest bila je za film „JohnnyEnglish ponovo jaše“. Na kraju je pobjedila manjina i gledali smo Johnnya.  Uz kokice smo pogledali film i krenuli u hotel. Razgovarali smo dok smo mogli i onda u sobe.

Očekivao nas je opet dan pun putovanja. Ujutro smo otišli na doručak i onda na put za Zadar. Vožnja je bila više-manje duga,ali ne i naporna. Neki su ujutro pokušavali zaspati,ali to ekipa na kraju autobusa nije dopustila svojom pjesmom. Oko 13 sati stali smo malo se odmoriti i najesti. Poslije pola sata odmora opet natrag u autobus. Još nam je samo malo nedostajalo do Zadra. Kad smo stigli u centar naš turistički vodič nam je ispričao ponešto o povijesti Zadra. Mogli smo uživati u predivnom zvuku orgulja. Dok smo šetali mogli smo primijetiti da je Zadar uistinu jedan od najljepših hrvatskih gradova. Oko 16 sati naš je autobus stigao i krećemo pravo za Mostar bez stajanja. Pjevali smo bez prestanka,zezali se,igrali društvene igre,smijali se.  Najtužniji dio je kao i uvijek, rastanak. Ekskurzija će, vjerujem, svima ostati u dobrom pamćenju jer ipak, ekskurzija u osnovnoj školi događa se samo jednom u životu. :-)

Priredila Novinarska sekcija P.O. Polog

Tekst Matea Ćavar

Slike Nastavnik Marin Jurković 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ažurirano: Utorak, 18 Listopad 2011 10:39
 

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Međunarodni dan sreće u Pologu

Od 19. do 23. ožujka u našoj maloj školi u Pologu obilježen je Međunarodni dan sreće. Nama je bilo tako lijepo i zanimljivo da smo taj događaj obilježavali kroz pet dana.

U obilježavanju su sudjelovali svi razredi, od I. do IX.

Međunarodi dan sreće službeno se obilježava 20. ožujka od 2012. godine kada su rezoluciju prihvatile 193 članice UN, a incijativa je krenula od Kraljevine Butan. Cilj obilježavanja jest podignuti svijest o važnosti potrage za srećom i dobrobiti svjetskog stanovništa imajući na umu da je sreća temeljni ljudski cilj.

Potragu za srećom počeli smo i mi u školi i to na način da smo učenicima pripremili listiće na kojima je pisalo ,,Sreća je...'' na koje su oni nadopunjavali svoje odgovore. Bilo je tu uistinu maštovitih, smiješnih, lijepih i iskrenih odgovora, koje smo potom prenijeli na plakat i on će krasiti našu školu u danima koji dolaze.

Opširnije...

Foto odabir

h 054.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.