Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 16 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 371815
Plamen "Vukovarskog svjetla" stiže u Mostar Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Utorak, 07 Svibanj 2019 11:03

U srijedu, 8. svibnja 2019. putujući glazbeno-scenski spektakl, plamen "Vukovarskog svjetla" bit će zapaljen u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 19 sati.

Okosnicu ovog glazbeno – scenskog spektakla čine tri dokumentarna filma – Vječni plamen, Bitka za Vukovar te Vukovar danas, a cijela predstava obiluje svjetlosnim i zvučnim efektima koji dočaravaju ozračje rata u kojem su se stanovnici i branitelji ovog grada našli u drugoj polovici 1991. godine.

Ovaj glazbeno-scenski spektakl kojim se nastoje očuvati uspomene na krvave, ali slavne dane naše nedavne nacionalne povijesti, do sada je izveden u 148 gradova u Hrvatskoj i diljem svijeta među hrvatskom dijasporom.

 

Pogledalo ga je preko 72 tisuće gledatelja, a u njemu je nastupalo više od šest i pol tisuća izvođača. Ovo je prva edukativna i domoljubna, glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš Kutina, ona je je prikaz herojske obrane grada kroz sjećanja dragovoljaca i sudionika obrane grada.

Predstava je i nada da će nove generacije održati živom „Vukovarsko svjetlo“, te uspomenu i zahvalu hrabrim herojima rata. Gostovanje ovog glazbeno-scenskog djela u našem gradu organizira Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače pod pokroviteljstvom Grada Mostara, a u suradnji s mostarskim osnovnim i srednjim školama te Odjelom za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

S ciljem promicanja hrvatske kulturne baštine u predstavi sudjeluje Folklorna skupina „Fra Bernardin Smoljan“ HKUD-a Rodoč, te tamburaši iz Tamburaškog orkestra Mostar.

Ulaz na predstavu je besplatan. Svi zainteresirani će moći kupiti dvije knjige “Ne plači, moj dobri Anđele“, autora Damira Plavšića i “ ”58” HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca“, autora Damira Markuša.

Pozivamo Vas da zajedno odamo počast plamenu „Vukovarskog svjetla“ i na taj način doprinesemo očuvanju sjećanja na heroje koji su svoje živote dali za Domovinu.

Ažurirano: Utorak, 07 Svibanj 2019 11:05
 

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Susret s književnikom u P.O.Polog

Susret učenika s pravim pravcatim književnikom, čovjekom koji svojom maštom i perom (u suvremeno doba zvanim tipkovnica), pretvara maštu u pisanu riječ, hvale je vrijedan događaj. Tko zna, možda se u tim malenim djevojčicama i dječacima krije budući Nobelovac ili Nobelovka kojeg upravo susret s majstorom pisane riječi nadahne na stvaranje.

Naime, jednog lijepog jesenjeg jutra nazvala nas je dugogodišnja prijateljica Područnoga odjela Polog Treće osnovne škole Mostar, gospođa Zorica Marić, djelatnica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a, s prijedlogom da upravo našu školu posjeti dječji pisac u sklopu Festivala dječje knjige kojeg organizira Narodna knjižnica HNŽ-a. Svesrdno smo prihvatili ponudu te je drugoga lijepog jesenjeg jutra došao gospodin Miro Naletilić, svestrani književnik za mlade, izvršni urednik dječjeg lista Cvitak te profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...

Foto odabir

beslicpolog2.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.