Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 368366
Oštro osuđujemo svaki čin nasilja usmjeren na bilo kojega pojedinca ili društvenu skupinu Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Petak, 23 Studeni 2018 22:56

Udruga ravnatelja osnovnih škola Hercegovačko – neretvanske županije oglasila se priopćenjem u kome stoji.

Povodom fizičkih nasrtaja na učitelje u osnovnim školama naše Županije, koji su se dogodili u posljednje vrijeme, smatramo se dužnima oglasiti i iznijeti sljedeće:

Oštro osuđujemo svaki čin nasilja usmjeren na bilo kojega pojedinca ili društvenu skupinu. Fizički nasrtaj na kolege učitelje, napad je ne samo na njih osobno, nego isti promatramo i kao atak na cjelokupnu učiteljsku populaciju. Uzmemo li u obzir kako se najnoviji događaj nasilja, koji zaslužuje svaki prijezir i osudu, odigrao u okviru radnoga vremena škole, u školskim prostorijama i pred samim učenicima škole, onda je on za nas, kao i za svakoga razumnoga, napad i na naše učenike, koje smo sami, kao ravnatelji osnovnih škole, uz kolege učitelje i naravno roditelje učenika, dužni itekako štititi.

 

Identičnu zadaću, zaštite svakoga pojedinca, a onda i učitelja i njihovih učenika, to jest onih koji jesu ili će biti stupovi našega društva, imaju i sve nadležne i odgovorne institucije i pojedinci. Stoga iste pozivamo na što žurnije djelovanje, u okviru nadležnosti koje im pripadaju, kako bi se poslala jasna poruka o neprihvatljivosti nasilničkoga ponašanja.

Također iskazujemo nezadovoljstvo glede pisanja pojedinih novinara na nekim internetskim portalima, koji s degutantnom dozom senzacionalizma prate spomenute događaje, te krajnje neprofesionalno, na osnovu pojedinih komentara na društvenim mrežama, donose zaključke o roditeljima naših učenika, kao o onima koji podržavaju nasilje usmjereno prema školskim učiteljima. Svjedoci smo kako takve konstatacije ne odgovaraju istini, jer znamo da svaki civilizirani roditelj želi mirno i sigurno okruženje za sebe i članove svoje obitelji, a za vlastitu djecu pogotovo.

Još jednom, jasno osuđujući posljednji, i svaki prijašnji napad na učitelje, ali i svaki drugi čin bilo kakve vrste nasilja, pozivamo sve društvene strukture i pojedince da učine isto, te se tako, zajednički s našim učiteljima, uključe u izgradnju bolje sutrašnjice za našu djecu.

Ažurirano: Petak, 23 Studeni 2018 22:59
 

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Susret s književnikom u P.O.Polog

Susret učenika s pravim pravcatim književnikom, čovjekom koji svojom maštom i perom (u suvremeno doba zvanim tipkovnica), pretvara maštu u pisanu riječ, hvale je vrijedan događaj. Tko zna, možda se u tim malenim djevojčicama i dječacima krije budući Nobelovac ili Nobelovka kojeg upravo susret s majstorom pisane riječi nadahne na stvaranje.

Naime, jednog lijepog jesenjeg jutra nazvala nas je dugogodišnja prijateljica Područnoga odjela Polog Treće osnovne škole Mostar, gospođa Zorica Marić, djelatnica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a, s prijedlogom da upravo našu školu posjeti dječji pisac u sklopu Festivala dječje knjige kojeg organizira Narodna knjižnica HNŽ-a. Svesrdno smo prihvatili ponudu te je drugoga lijepog jesenjeg jutra došao gospodin Miro Naletilić, svestrani književnik za mlade, izvršni urednik dječjeg lista Cvitak te profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...

Foto odabir

kopija od 910122012. 030.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.