Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 9 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 361039
Dani kruha u organizaciji mostarskih osnovnih i srednjih škola Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Nedjelja, 04 Studeni 2018 00:09

U povodu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, na Šetalištu Nikole Šubića Zrinskog, održana je, u četvrtak 25. listopada, svečana manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, u kojoj je aktivno sudjelovala i naša škola.

U organizaciji Aktiva ravnatelja srednjih škola HNŽ-a te Udruge ravnatelja osnovnih škola HNŽ-a, ova manifestacija okupila je brojne mostarske osnovne i srednje škole koje su na štandovima izložile svoje domaće kolače i pekarske proizvode.

U sklopu manifestacije upriličen je i bogat kulturno-glazbeni program. Svečanosti događaja doprinijelo je i gostovanje kulturno – umjetničkih društava iz Rodoča i Cima kao i kratki program Glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara.

 

Gradonačelnik Grada Mostara, Ljubo Bešlić istaknuo je kako je sretan što se po treći put u Mostaru održava ovakva manifestacija, i što manje više sve škole, kako osnovne tako i srednje, u gradu sudjeluju na njoj, kao i gradski vrtići. Želja nam je sa ovom manifestacijom, prije svega, potaknuti mlade ljude da shvate kako treba uložiti puno truda da se dođe od zemlje do plodova i jednostavno da se na taj način održava civilizacija. A ako će održavati civilizaciju na takav način, onda sigurno i da moraju zaštiti zemlju i za budućnost i za buduća pokoljenja. Želja nam je da manifestacija, pored humanitarnog karaktera, bude i na neki način i obrazovna, kako bi mladi ljudi razumjeli da civilizacija počiva na radu čovjeka i kako moramo na osnovu onoga što radimo misliti i na buduća pokoljenja. Ovo je i način kako da se zahvalimo planeti Zemlji jer održavamo život zahvaljujući njenim plodovima. Želim se zahvaliti svim roditeljima, bakama i djedovima, profesorima koji su uložili velik trud da ova manifestacija uspije, rekao je Bešlić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ažurirano: Nedjelja, 04 Studeni 2018 00:14
 

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Susret s književnikom u P.O.Polog

Susret učenika s pravim pravcatim književnikom, čovjekom koji svojom maštom i perom (u suvremeno doba zvanim tipkovnica), pretvara maštu u pisanu riječ, hvale je vrijedan događaj. Tko zna, možda se u tim malenim djevojčicama i dječacima krije budući Nobelovac ili Nobelovka kojeg upravo susret s majstorom pisane riječi nadahne na stvaranje.

Naime, jednog lijepog jesenjeg jutra nazvala nas je dugogodišnja prijateljica Područnoga odjela Polog Treće osnovne škole Mostar, gospođa Zorica Marić, djelatnica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a, s prijedlogom da upravo našu školu posjeti dječji pisac u sklopu Festivala dječje knjige kojeg organizira Narodna knjižnica HNŽ-a. Svesrdno smo prihvatili ponudu te je drugoga lijepog jesenjeg jutra došao gospodin Miro Naletilić, svestrani književnik za mlade, izvršni urednik dječjeg lista Cvitak te profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...

Foto odabir

snow-crystals-w-a-bentley-paperback-cover-art.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.