Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 11 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 361041
Susret s Jagodom Iličić Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Petak, 02 Studeni 2018 22:25

U okviru 1. Festivala dječje knjige „Stablo nasred svijeta“ ,kojeg je vrlo uspješno organizirala Narodna knjižnica HNŽ-a Mostar, u našoj školi gostovala je višestruko nagrađivana književnica Jagoda Iličić.

U inspirativnoj atmosferi s ovom uspješnom književnicom družili su se učenici četvrtog razreda.

Jagoda Iličić objavljuje mnoštvo zbirki priča i pjesama, romane, novele i slikovnice. Autorica je čitanke Liliput za prvi razred devetogodišnje škole i koautorica čitanki za osnovnu školu: Potraga za blagom, Čarobna šuma i Čarolije malog svijeta.

Priče i pjesme su joj prevedene na njemački, engleski, arapski i francuski jezik.

 

Roman Uspavanka za knjigosaura 2013. godine dobitnik je nagrade Mali princ, koja se dodjeljuje za najbolju knjigu za djecu na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske u protekloj godini.

Osim toga, dobitnica je mnogih nagrada i priznanja za književni rad. Urednica je lista za djecu Čvitak.

Pored književnog rada bila je autorica i voditeljica ciklusa TV-emisija za djecu Put kroz Liliput snimljenih 2013. godine, kao i radioemisija Mašta može svašta i Priča za laku noć u periodu od 1995. do 1996. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ažurirano: Petak, 02 Studeni 2018 22:28
 

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Susret s književnikom u P.O.Polog

Susret učenika s pravim pravcatim književnikom, čovjekom koji svojom maštom i perom (u suvremeno doba zvanim tipkovnica), pretvara maštu u pisanu riječ, hvale je vrijedan događaj. Tko zna, možda se u tim malenim djevojčicama i dječacima krije budući Nobelovac ili Nobelovka kojeg upravo susret s majstorom pisane riječi nadahne na stvaranje.

Naime, jednog lijepog jesenjeg jutra nazvala nas je dugogodišnja prijateljica Područnoga odjela Polog Treće osnovne škole Mostar, gospođa Zorica Marić, djelatnica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a, s prijedlogom da upravo našu školu posjeti dječji pisac u sklopu Festivala dječje knjige kojeg organizira Narodna knjižnica HNŽ-a. Svesrdno smo prihvatili ponudu te je drugoga lijepog jesenjeg jutra došao gospodin Miro Naletilić, svestrani književnik za mlade, izvršni urednik dječjeg lista Cvitak te profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...

Foto odabir

copy of sdc15710.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.