Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 37 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 328980
Treca osnovna škola Mostar
Kad nastavnici nastupaju Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Utorak, 05 Lipanj 2018 21:40

Ulazeći u mjesec svibanj polako ulazimo u završne školske dane.

Bude tu plesa, smijeha, poneka suza zbog ocjene, ali ponajviše bude druženja i lijepih trenutaka koji se prepričavaju danima poslije.

Upravo se danas odigralo jedno lijepo druženje. Naime, kako to već tradicija nalaže, a i nastavnik Pero Miličević zdušno podržava i organizira, krajem mjeseca svibnja igra se i utakmica u kojoj s jedne strane nastupaju učenici završnog razreda, a s druge strane nastavnici Područnog odjela Polog.

Iako nastavnici hendikepirani opravdanim izostankom kapetana Pavla Milića, a učenici izostankom svog ponajboljeg igrača Ive Novaka, kapetani Pero Miličević i Dominik Sabljić izvedoše svoje trupe u 14:30h.

Ažurirano: Utorak, 05 Lipanj 2018 21:44
Više...
 
Sat scenske improvizacije Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 20:55

Bio je to ponedjeljak, 21.5.godine Gospodnje 2018. Na taj dan smo imali neobičan sat hrvatskoga jezika s nastavnicom Anitom Novak. To je bio sat scenske improvizacije igrokaza Djeca velegrada, kojeg je napisala Tea Odobašić.

Ona je rođena 1933.godine u Dragi pokraj Rijeke. Pisala je igrokaze i dječje drame. Našu školsku dvoranu smo pretvorili u pozornicu.

Svih 17 učenika našeg VI.a je imalo ulogu. Nastavnica nas je podijelila u 4 skupine. Likovi ovoga igrokaza su: Danijela, Žvak, Jasmina, Josipa i Matej.

Žvak izigrava buntovnika i pravi se frajer, a ostali s njim razgovaraju, ponekad ga kritiziraju, ali sve to iz dobre namjere - žele mu pomoći. Svatko od njih je dio jedne druzbe, baš kao i mi.

Ažurirano: Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 20:58
Više...
 
Obavijest- Tijelovo Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Srijeda, 30 Svibanj 2018 06:50

Sutra 31. svibnja 2018. godine obilježava se blagdan Tijelova i neće biti redovite nastave.

Redoviti nastavni proces se nastavlja u petak 1. lipnja 2018. godine po ustaljenom rasporedu.

Blagdan koji nazivamo Tijelovo svetkovina je Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Slavi se u četvrtak po blagdanu Presvetog Trojstva.

Slavlje Tijelova je veliki javni bogoštovni čin kojim se časti euharistija, sakrament u kojem je Gospodin prisutan i izvan slavlja, da bi bio uvijek s nama, svakoga sata i svakoga dana, tumačio je Benedikt XVI.

Ažurirano: Srijeda, 30 Svibanj 2018 06:51
 
Učenici u posjeti HE Mostar Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Utorak, 29 Svibanj 2018 20:33

U petak 4.5.20 2018. učenici četvrtih razreda u pratnji svojih učiteljica Branke Bracić i Ane Ćubela posjetili su HE Mostar.

Stručni voditelj posjeta bio je gospodin Ivan Jelčić koji je učenicima nastojao približiti način rada jedne velike hidroelektrane.

U nastavku donosimo nekoliko osnovnih podataka iz povijesti HE Mostar.

Hidroelektrana je izgrađena kao posljednja u nizu elektrana na Neretvi, a u sklopu projekta Srednja Neretva iz 1953. Istražni radovi počeli su 1977. a hidroelektrana je građena u vremenu od 1983. do 1987.

Ažurirano: Utorak, 29 Svibanj 2018 20:35
Više...
 
Nogometni utorak u Pologu Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 20:16

U utorak 22. svibnja 2018. u našoj školi u Pologu upriličen pravi mali nogometni dan. Naime, povodom Dana škole već je tradicionalno postalo i nogometno natjecanje prijateljskih škola Kruševa i Pologa.

Ali, da stvar bude zanimljivija, to nije bilo sve. Svoje snage danas su odmjerili i učenici šestih razreda Treće osnovne škole Mostar i Područnog odjela Polog.

U prijateljskom meču koji su igrale ekipe Pologa protiv ekipe Kruševa bilo je mnoštvo sjajnih poteza i uzbudljivih situacija te su gosti više spretno i sretno došli do pobjede. Konačan rezultat bio je 5 : 4 u korist gostiju čime su domaćini pokazali izrazitu susretljivost. Sve čestitke OŠ Kruševo i hvala im što su došli i uveličali i ovogodišnju proslavu povodom Dana škole.

Ažurirano: Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 20:21
Više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 2 od 46

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Posjet Vjetrenici

U mjesecu lipnju jedna od aktivnosti škole jest i izlet na neko lijepo i novo mjesto. Upravo smo šestoga dana u mjesecu lipnju 2018. godine u sklopu te aktivnosti posjetili općinu Ravno i njen najpoznatiji dio – špilju Vjetrenicu.

Vjetrenica je najpoznatia i najveća špilja u Bosni i Hercegovini, zaštićeni spomenik prirode i turističko odredište u jugoistočnom dijelu Hercegovine. Neke od posebnosti ove špilje su prostrani hodnici i dvorane, brojne nakupine siga, bogat svijet jezera, vodopada i potoka i njihovih slijevanja.

Uz sve to, ova špilja je i prva u svijetu po svojoj bioraznolikosti. Sve ovo saznali smo od naših simpatičnih vodiča Helene i Nikše, kojima ovim putem zahvaljujemo na strpljenju i ukazanoj pomoći tijekom cijele posjete.

Opširnije...

Foto odabir

bozo coric 1.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.