Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 21 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 371821
Treca osnovna škola Mostar
Europski dan jezika u P.O.Polog Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Utorak, 16 Listopad 2018 20:53

U želji da naši učenici upoznaju jezično bogatstvo Europe i izrade višejezično nastavno pomagalo koje bi bilo trajno korisno i vizualno primamljivo, jednog su lijepoga dana u zbornici, nastavnice Dražana Martinović (njemački jezik), Maja Vrljić (hrvatski jezik) i Marija Vrljić (engleski jezik) ujedinile kreativne snage i izrodile ideju o izradi višejezične karte Europe.

Povod je bio obilježavanje Europskoga dana jezika (26.rujna). Konzultacije su obavljene i sa nastavnikom Markom Pavličevićem (geografija i povijest) u svrhu verifikacije točnosti podataka. Pomoć je pružio i nastavnik Miroslav Marić (informatika i tehnička kultura) u svrhu preciznijeg prenošenja mjera na papir. Ideju je realizirana uz nemjerljivu pomoć likovno nadarenih učenica iz devetog razreda-Ane Ivanković i Dragice Zovko.

Ažurirano: Utorak, 16 Listopad 2018 21:01
Više...
 
Promovirana postignuća u oblasti implementacije ishoda učenja Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 21:41

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K organiziralo je, dana 4. listopada 2018. godine, Promociju izvanrednih postignuća razvoja kompetencija učitelja/nastavnika ostvarenih tijekom projektne suradnje sa Save the Children organizacijom.

Uz podršku međunarodne organizacije Save the Children i u partnerstvu sa Pedagoškim zavodom Mostar i Zavodom za školstvo Mostar uspješno je implementirana do sada najobimnija obuka učitelja/nastavnika u HNŽ-K. Obimnost ove obuke očitovala se kako po broju sudionika obuke (sveukupno 525 učesnika), tako i po trajanju obuke, te obuhvaćenosti sudionika iz cijele Županije.

Ažurirano: Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 21:46
Više...
 
Dan otvorenih vrata Udruge za Down sindrom Mostar Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Utorak, 09 Listopad 2018 21:34

Učenici osmih i devetih razreda posjetili su, u srijedu 3. listopada 2018. godine, Dan otvorenih vrata koji je organizirala Udruga za Down sindrom Mostar.

Dan otvorenih vrata je manifestacija u sklopu Dječjeg tjedna a s ciljem druženja i upoznavanja zajednice o potrebama djece s sindromom Down.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja za osnovni cilj ima usmjeravanje pozornosti odraslih na potrebe i prava djeteta, a pritom, kod nas, posebno položaj djeteta sa sindromom Down u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.

„Nadamo se da ćemo imati priliku ponovno otići u Udrugu i družiti se s djecom“ kazali su nam naši osmaši i devetaši.

Ažurirano: Utorak, 09 Listopad 2018 21:37
Više...
 
Svjetski dan učitelja Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Petak, 05 Listopad 2018 05:49

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini.

Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Ažurirano: Petak, 05 Listopad 2018 05:55
 
Zasađene masline u Pologu Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Petak, 05 Listopad 2018 05:16

U okviru akcije Moj okoliš, koja se provodi u suradnji s MZ Polog, jučer su u školskom dvorištu u Pologu zasađene masline.

Svaki odjel je zasadio po jednu maslinu u dvorištu te simbolično preuzeo daljnju brigu oko očuvanja i napredovanja "svoje" masline.

Ovo je nastavak projekta uređenja školskog dvorišta započetog još prethodne godine.

Vidi još slika na sljedećoj stranici!

Ažurirano: Petak, 05 Listopad 2018 05:28
Više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 5 od 53

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Susret s književnikom u P.O.Polog

Susret učenika s pravim pravcatim književnikom, čovjekom koji svojom maštom i perom (u suvremeno doba zvanim tipkovnica), pretvara maštu u pisanu riječ, hvale je vrijedan događaj. Tko zna, možda se u tim malenim djevojčicama i dječacima krije budući Nobelovac ili Nobelovka kojeg upravo susret s majstorom pisane riječi nadahne na stvaranje.

Naime, jednog lijepog jesenjeg jutra nazvala nas je dugogodišnja prijateljica Područnoga odjela Polog Treće osnovne škole Mostar, gospođa Zorica Marić, djelatnica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a, s prijedlogom da upravo našu školu posjeti dječji pisac u sklopu Festivala dječje knjige kojeg organizira Narodna knjižnica HNŽ-a. Svesrdno smo prihvatili ponudu te je drugoga lijepog jesenjeg jutra došao gospodin Miro Naletilić, svestrani književnik za mlade, izvršni urednik dječjeg lista Cvitak te profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...

Foto odabir

o 026.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.