Tko je na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 15 

Posjete stranici

U mjesecu ožujku na portalu naše škole Google analytics zabilježio je 1640 posjeta.

Statistika

Posjete Sadržajima : 368369
Treca osnovna škola Mostar
Dan kravate u našoj školi Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Četvrtak, 25 Listopad 2018 11:18

Dan kravate u našoj školi obilježili smo različitim aktivnostima u četvrtak 18. i petak 19. listopada 2018. godine. U školi u Mostaru učenici su svojim tijelima formirali oblik kravate što je rezultiralo jedinstvenim fotografijama koje možete vidjeti u galeriji.

Za učenike razredne nastave bile su organizirane radionice izrade kravata od papira što je izazvalo oduševljenje učenika. U područnom odjelu Polog povodom ovog dana prikazan je dokumentarni film o značaju i važnosti kravate.

Od 18. listopada 2003. godine obilježava se Dan kravate. Tada je u Puli izvedena autorska instalacija Marijana Bušića Kravata oko Arene, koju su prikazivale i neke svjetske televizijske postaje i na taj način vidjelo ju je više od milijardu ljudi.

Ažurirano: Četvrtak, 25 Listopad 2018 11:24
Više...
 
Terenska nastava na Fortici Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Srijeda, 24 Listopad 2018 21:26

Učenici naše škole pozvani su na terensku nastavu u prirodi od strane Sportskog saveza Grada Mostara te su u suradnji s Japanskom agencijom za međunarodnu suradnju – JICA organizirali izlet na Forticu na lokalitetu Zip – linea .

Glavna svrha aktivnosti je:

- stvaranje novog okruženja za učenje s pristupom usmjerenim na djecu i zaštitu okoliša

- tjelesno zdravlje i poboljšanje životnog stila

- cjeloživotno učenje i življenje obogaćeno prirodom.

Na Fortici se okupilo nekoliko osnovnih škola iz Mostara. Predstavnici naše škole su bile Hana Antunović, Ana Kvesić , Ana Marić i naša pedagoginja Lejla Knezović.

Ažurirano: Srijeda, 24 Listopad 2018 21:30
Više...
 
Dani kruha i plodova zemlje u Pologu Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Utorak, 23 Listopad 2018 11:29

Završna manifestacija Dana kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje, uz prigodni program, održana je u četvrtak 18. listopada 2018. godine u područnoj školi u Pologu.

Pripreme za ovaj svečani događaj trajale su kroz cijeli listopad mjesec uređenjem učionica i školskog hola uz angažman svih školskih sekcija.

Obilje lijepo izloženih krušnih proizvoda u društvu već tradicionalne lutke Jesenke, simbola obilja plodova jeseni, krasilo je školski hol.

Inače, Dani kruha- dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima širom zemlje.

Ažurirano: Utorak, 23 Listopad 2018 11:37
Više...
 
Prvi Festival dječje knjige Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 11:29

Na platou ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače u Mostaru svečano je, u srijedu 17. listopada 2018.godine, otvoren prvi Festival dječje knjige.

Sam projekt posjetiteljima će kroz nekoliko dana ponuditi veliki brojedukativnih, informativnih, literarnih, književnih, dramskih, glazbenih, kreativnih i zabavnih sadržaja obuhvaćajući sve dobne skupine djece i mladih.

Otvorenje je započelo svečanom manifestacijom “Drvo priča” u kojem su sudjelovali svi posjetitelji prerušeni u likove iz omiljenih priča. Njihova maska bila je svojevrsna ulaznica za ovaj veseli i maštoviti događaj.

Ažurirano: Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 11:35
 
Europski dan jezika u P.O.Polog Ispis E-mail
Autor Treca Mo   
Utorak, 16 Listopad 2018 20:53

U želji da naši učenici upoznaju jezično bogatstvo Europe i izrade višejezično nastavno pomagalo koje bi bilo trajno korisno i vizualno primamljivo, jednog su lijepoga dana u zbornici, nastavnice Dražana Martinović (njemački jezik), Maja Vrljić (hrvatski jezik) i Marija Vrljić (engleski jezik) ujedinile kreativne snage i izrodile ideju o izradi višejezične karte Europe.

Povod je bio obilježavanje Europskoga dana jezika (26.rujna). Konzultacije su obavljene i sa nastavnikom Markom Pavličevićem (geografija i povijest) u svrhu verifikacije točnosti podataka. Pomoć je pružio i nastavnik Miroslav Marić (informatika i tehnička kultura) u svrhu preciznijeg prenošenja mjera na papir. Ideju je realizirana uz nemjerljivu pomoć likovno nadarenih učenica iz devetog razreda-Ane Ivanković i Dragice Zovko.

Ažurirano: Utorak, 16 Listopad 2018 21:01
Više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 4 od 53

Treća osnovna škola

Kontakt informacije

Treća osnovna škola Mostar

Trg hrvatskih velikana bb,
88 000 Mostar,
Bosna i Hercegovina

Tel:
+ 387 36 318 451

Email:
treca.os.mostar@gmail.com

Web:
www.trecamo.ba

Anketa

Koliko sati dnevno provodite ispred računala?
 

Blic vijesti

Susret s književnikom u P.O.Polog

Susret učenika s pravim pravcatim književnikom, čovjekom koji svojom maštom i perom (u suvremeno doba zvanim tipkovnica), pretvara maštu u pisanu riječ, hvale je vrijedan događaj. Tko zna, možda se u tim malenim djevojčicama i dječacima krije budući Nobelovac ili Nobelovka kojeg upravo susret s majstorom pisane riječi nadahne na stvaranje.

Naime, jednog lijepog jesenjeg jutra nazvala nas je dugogodišnja prijateljica Područnoga odjela Polog Treće osnovne škole Mostar, gospođa Zorica Marić, djelatnica Dječjeg odjela Narodne knjižnice HNŽ-a, s prijedlogom da upravo našu školu posjeti dječji pisac u sklopu Festivala dječje knjige kojeg organizira Narodna knjižnica HNŽ-a. Svesrdno smo prihvatili ponudu te je drugoga lijepog jesenjeg jutra došao gospodin Miro Naletilić, svestrani književnik za mlade, izvršni urednik dječjeg lista Cvitak te profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...

Foto odabir

kasica.jpg


Zadnje dodano

Najčitanije


Autorska prava TrecaMo.